Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2021

Επίσκεψη του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Μολδαβίας στο Κισινάου

Επίσημη επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας, Κισινάου,  από 7 έως 10 Νοεμβρίου, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Μολδαβίας, κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της ομολόγου του, Προέδρου της Ομάδας Φιλίας του Μολδαβικού Κοινοβουλίου με τη χώρα μας, κυρίας Larisa Novac.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο  Έλληνας βουλευτής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής της Μολδαβίας κ. Igor Grosu και με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας, κ. Dan Perciun. Ο κ. Μαραβέγιας είχε επίσης συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη από το Πρωθυπουργικό Γραφείο, το Υπουργείο Εξωτερικών και Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης και  το Υπουργείο Εσωτερικών της Μολδαβίας. Στις συναντήσεις συμμετείχε η Πρέσβης μας στο Βουκουρέστι, κυρία Σοφία Γραμματά.

Τα θέματα που συζήτησαν οι δύο πλευρές αφορούσαν κυρίως την περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, καθώς και σε τομείς όπως η οικονομία, ο τουρισμός, το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα, η συνεργασία στην Ευρώπη, η ενεργειακή κρίση και οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων.

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ