Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 9 Ιουνίου 2021

Συνάντηση της επικεφαλής στην ελληνική αντιπροσωπεία στη Διακοινοβουλευτική Ένωση κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Πρόεδρο του Κέντρου Hedayah

Σε κλίμα φιλίας, στρατηγικής συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης, με στόχο την πρόοδο και την προαγωγή των κοινών συμφερόντων των δύο πλευρών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή των Ελλήνων, συνάντηση της επικεφαλής στην ελληνική αντιπροσωπεία στη Διακοινοβουλευτική Ένωση (I.P.U.), κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη, και των μελών της κ.κ. Στέφανου Γκίκα και Βασιλείου Γιόγιακα, με τον επικεφαλής της εθνικής αντιπροσωπείας στην I.P.U., μέλος του Ομοσπονδιακού Εθνικού Συμβουλίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για το Εμιράτο του Άμπου Ντάμπι και Πρόεδρο του Κέντρου Hedayah, Dr. Ali Al Nuaimi και τα μέλη του Ομοσπονδιακού Εθνικού Συμβουλίου των ΗΑΕ, κα Meera Alsuwaidi και κα Sara Falaknaz, παρουσία και του Πρέσβη των ΗΑΕ στην Ελλάδα, κ. Sulaiman Almazroui.

Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, η κα Κεφαλογιάννη εξήρε το σπουδαίο έργο, την αποστολή και τη διεθνή ακτινοβολία του Κέντρου Hedayah, αρμόδιου για θέματα καταπολέμησης του βίαιου εξτρεμισμού σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις του, μέσω διαλόγου, επικοινωνιών, προγραμμάτων ανάπτυξης ικανοτήτων, έρευνας και ανάλυσης. Τόνισε τις ιδιαίτερα καλές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές, τόσο σε επίπεδο ηγεσιών, όσο και λαών, και υπογράμμισε την επιθυμία στενότερης κοινοβουλευτικής συνεργασίας στους κόλπους της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης. Η Ελλάδα, ως ένας διαχρονικός και ισχυρός παράγοντας σταθερότητας στην Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, χτίζει συμμαχίες με ισχυρές ειρηνευτικές δυνάμεις, όπως είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πάντα στη βάση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας. Κλείνοντας, διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες ότι η ελληνική αντιπροσωπεία στην I.P.U. παραμένει ένθερμος υποστηριχτής της ανάπτυξης του κοινοβουλευτικού διαλόγου, με διάθεση να υπηρετήσει τις κοινές αξίες για την ευημερία των δύο λαών.

Ο κ. Γκίκας υπογράμμισε την παραδοσιακή, ουσιαστική, στρατηγική σχέση συνεργασίας των ΗΑΕ με την Ελλάδα και αναφέρθηκε στη «Ρήτρα Αμυντικής Συνδρομής» ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η ρήτρα αυτή ενισχύει την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα και αποτελεί σημαντική εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδος-ΗΑΕ.

Οι εκπρόσωποι των ΗΑΕ υπογράμμισαν την παγκόσμια εμβέλεια του ελληνικού πολιτισμού και έστειλαν μήνυμα «ανεκτικότητας στη διαφορετικότητα», ειρήνης και σεβασμού στις πανανθρώπινες αξίες, τις οποίες οφείλουμε να διατηρούμε ζωντανές και πάντα επίκαιρες. Αναφέρθηκαν στις άριστα διαμορφωθείσες διμερείς πολιτικές, οικονομικές, εμπορικές, αμυντικές, μορφωτικές και πολιτιστικές σχέσεις  των δύο μερών και επιβεβαίωσαν τη διάθεση συνεργασίας και αμοιβαίας υποστήριξης υποψηφιοτήτων σε διεθνείς οργανισμούς.

Η συνάντηση αυτή λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο, όπου οι διμερείς στρατηγικές σχέσεις των δύο πλευρών ενισχύονται και διευρύνονται δυναμικά σε πληθώρα τομέων και εδραιώνεται περαιτέρω η συναντίληψη σε ό,τι αφορά στα τεκταινόμενα στην ευρύτερη περιοχή.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ