Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2005

Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα εξοπλιστικά συστήματα στην Πρόεδρο της Βουλής

Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα εξοπλιστικά συστήματα παρέδωσε σήμερα το πρωί στην Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, κυρία ¶ννα Μπενάκη-Ψαρούδα, διακομματική αντιπροσωπεία των μελών της Επιτροπής με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Γιάννη Τραγάκη.Για να αποθηκεύσετε τη φωτογραφία στον υπολογιστή σας κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Save picture as...
Η κυρία Μπενάκη-Ψαρούδα, παραλαμβάνοντας το πόρισμα, τόνισε ότι «η Βουλή αποδίδει μεγάλη σημασία σε όλες τις πρωτοβουλίες των βουλευτών που αποβλέπουν σε δραστηριότητες οι οποίες διασφαλίζουν τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο».
«Χαίρομαι γιατί υπήρξε πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής», πρόσθεσε η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, «και απομένει πλέον σε όλη τη Βουλή να αξιοποιηθεί το υλικό που προέκυψε από τις εργασίες της Επιτροπής με τον καλύτερο τρόπο».
Ο κ. Γιάννης Τραγάκης, ευχαρίστησε την κυρία Μπενάκη-Ψαρούδα για την παροχή κάθε δυνατής διευκόλυνσης ώστε να διεξαχθούν άρτια και με άνεση χρόνου οι εργασίες της Επιτροπής και υπογράμμισε: «Όλα τα κόμματα προτείνουν, κυρία Πρόεδρε, και ευελπιστούμε ότι με τη συνεργασία σας και την ιδιαίτερη ευαισθησία σας σε θέματα διαφάνειας θα προχωρήσουμε σε σχετική ρύθμιση, ώστε να παρεμβαίνει η Βουλή στη διαδικασία των εξοπλιστικών προμηθειών».
Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ανέφερε ότι «η Εξεταστική Επιτροπή είναι το μείζον μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου, μετά τη δυσπιστία, και χρειάζεται φειδώ στη χρήση της», ενώ σημείωσε ως θετικό το γεγονός ότι «παρά τη μεγάλη ένταση των εργασιών δεν δημιουργήθηκαν προσωπικά προβλήματα μεταξύ των βουλευτών».
Ο κ. Γιάννης Πατσιλινάκος, από το Κ.Κ.Ε., εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί ολοκληρώθηκε μια «πραγματικά επίπονη δουλειά», σημειώνοντας ότι «η δικομματική αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής δεν διευκόλυνε τον πολιτικό διάλογο ούτε την προσέγγιση στην ουσία των προβλημάτων».
Τέλος, η κυρία Ασημίνα Ξυροτύρη, από τον Συνασπισμό, επεσήμανε ότι «διαπιστώθηκαν κενά και ατέλειες στο σύστημα των προμηθειών των εξοπλιστικών προγραμμάτων και χρειάζεται να γίνουν πολλές βελτιώσεις».
Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ