Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 7 Ιουνίου 2017

Εγκαίνια έκθεσης για τον Φραντς Κάφκα και έναρξη λειτουργίας δανειστικής βιβλιοθήκης στη Λένορμαν

Η έκθεση «Φραντς Κάφκα», αφιερωμένη στον μεγάλο συγγραφέα που σφράγισε με το έργο του τη λογοτεχνία και τη σκέψη του 20ού αιώνα, εγκαινιάζεται αύριο, Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017, στις 19:30, στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων επί της οδού Λένορμαν (πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο).

Την έκθεση, η οποία συνδιοργανώνεται από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής και την Πρεσβεία της Τσεχίας στην Αθήνα, θα εγκαινιάσουν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Δημήτριος Σεβαστάκης και ο Πρέσβης της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Jan Bondy, παρουσία του Προέδρου της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής κ. Γεωργίου Πάντζα.

Η έκθεση, η έναρξη της οποίας συμπίπτει με τη συμπλήρωση ενενήντα τριών χρόνων από τον θάνατο του Κάφκα, τον Ιούνιο του 1924, σε ηλικία μόλις 41 ετών, παρουσιάζει πλούσιο εκδοτικό και εικονογραφικό υλικό από το έργο και τη ζωή του πολυσυζητημένου συγγραφέα. Παράλληλα σηματοδοτεί την έναρξη λειτουργίας πιλοτικής δανειστικής βιβλιοθήκης με βιβλία του Κάφκα και εκδόσεις τσέχικης λογοτεχνίας, καθώς επίσης με έργα του Αντώνη Σαμαράκη και όλες τις εκδόσεις του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Τη δανειστική βιβλιοθήκη θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής κ. Γεώργιος Πάντζας.

 

 

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.
Συνοδευτικά αρχείαΕπιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ