Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 23 Απριλίου 2021

Συνάντηση του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής με τον Πρέσβη της Αρμενίας

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη της Αρμενίας στην Ελλάδα, κ. Fadey Charchoghlyan.

Κατά την συνάντηση ο κ. Γκιουλέκας αναφέρθηκε στις επιθετικές– προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, καθώς και στο προσφυγικό, σημειώνοντας ότι οι διαφορές με την Τουρκία δεν είναι ελληνοτουρκικές αλλά ευρωτουρκικές. Τόνισε ότι οι διαφορές πρέπει να λύνονται ειρηνικά, με διάλογο και γνώμονα πάντα το Διεθνές Δίκαιο.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων στη συνέχεια σημείωσε ότι η Ελλάδα, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των εγχώριων αρμενικών οργανώσεων και υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Εξωτερικών, πραγματοποίησε δύο αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας, επιδεικνύοντας έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη προς τους δοκιμαζόμενους πληθυσμούς της περιοχής του Ναγκόρνο - Καραμπάχ.

Ο κ. Fadey Charchoghlyan  εξέφρασε την βαθιά ευγνωμοσύνη του αρμενικού λαού για τη στήριξη της Ελλάδας μέσω των αποστολών ανθρωπιστικής βοήθειας και επιβεβαίωσε ότι η Αρμενία είναι αρωγός και υποστηρικτής των θέσεων της Ελλάδας. Τέλος, εξέφρασε την επιθυμία να συγκληθεί σύντομα η τριμερής Σύνοδος Κορυφής    Ελλάδας – Κύπρου -Αρμενίας, η οποία είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας.

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ