Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2020

Ο Πρόεδρος της Βουλής θα παραστεί στον εορτασμό της επετείου της Α΄ Εθνοσυνέλευσης στην Επίδαυρο

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, θα μεταβεί στη Νέα Επίδαυρο, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020, όπου θα παραστεί στον επίσημο εορτασμό της 198ης επετείου της Α΄ Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων, η οποία συνήλθε στην Επίδαυρο από τις 20 Δεκεμβρίου 1821 έως τις 16 Ιανουαρίου 1822.

Ο Πρόεδρος της Βουλής θα απευθύνει χαιρετισμό και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο της Ανεξαρτησίας.

Μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων, ο κ. Τασούλας θα επισκεφθεί τη μόνιμη έκθεση της Βουλής των Ελλήνων για την Α΄ Εθνική Συνέλευση, η οποία στεγάζεται στο ανακαινισμένο και διαμορφωμένο σε μουσείο, με δαπάνες της Βουλής,  κτήριο του παλαιού δημοτικού σχολείου Νέας Επιδαύρου.

 

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν:

  1. Η Εθνική Συνέλευση στην Επίδαυρο, έργο του Ludwig Michael von Schwanthaler, 1836, τοιχογραφία, ανατολικός τοίχος Αίθουσας Ελευθερίου Βενιζέλου, Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων.
  2. Το πρώτο Ελληνικό Σύνταγμα, που ψηφίστηκε από την Α΄ Εθνική Συνέλευση, την 1η Ιανουαρίου 1822, με την ονομασία «Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος».

 

Στο συνοδευτικό αρχείο, το Πρόγραμμα του Εορτασμού.

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.
Συνοδευτικά αρχείαΕπιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ