Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2021

Συγχαρητήρια επιστολή του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων προς τη νέα Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή προς τη νέα Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, κ. Αννίτα Δημητρίου, αμέσως μετά την εκλογή της.

Στην επιστολή του, ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε τα εξής:  

«Με την ευκαιρία της εκλογής σας ως Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, θα ήθελα να σας απευθύνω τα θερμά συγχαρητήρια τόσο εμού του ιδίου, όσο και των μελών της Βουλής των Ελλήνων και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στην υψηλή σας αποστολή.

Οι ισχυροί αδελφικοί, ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί, οι οποίοι συνδέουν τις χώρες μας, έχουν συμβάλει καθοριστικά στην άριστη συνεργασία μας, τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο.

Οι κοινές μας αξίες και αρχές αποτελούν τη στέρεη βάση πάνω στις οποίες συνεργαζόμαστε και είμαι βέβαιος, κυρία Πρόεδρε, ότι από τη θέση σας θα ενισχύσετε έτι περαιτέρω τη συνεργασία της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου και της Βουλής των Ελλήνων και θα συμβάλλετε κατά τρόπο ουσιαστικό στην εδραίωση των δημοκρατικών αξιών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εν κατακλείδι, επιτρέψτε μου να σας προσκαλέσω σε επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος προς όφελος των λαών των δύο κρατών μας αλλά και της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ