Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 13 Μαΐου 2022

Συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στα Χανιά και επίσημη επίσκεψη του Πρόεδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης στην Αθήνα

Μετά από πρόσκληση της Βουλής των Ελλήνων, θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στις 16 και 17 Μαΐου 2022. Οι εργασίες θα επικεντρωθούν στη συζήτηση και εκπόνηση εκθέσεων. Ενδεικτικά αναφέρονται: «Η ανάγκη για ανανεωμένη, αποτελεσματική και χωρίς αποκλεισμούς πολυμέρεια» (εισηγήτρια κ. Ντόρα Μπακογιάννη), «Πρόσφατες προκλήσεις για την ασφάλεια στην Ευρώπη: ποιος είναι ο ρόλος του Συμβουλίου της Ευρώπης;», «Υποστήριξη μιας ευρωπαϊκής προοπτικής για τα Δυτικά Βαλκάνια» (εισηγητής κ. Γεώργιος Παπανδρέου), «Δικαιοσύνη και ασφάλεια για τις γυναίκες στην ειρηνευτική συμφιλίωση».

Στις εργασίες, από ελληνικής πλευράς, θα συμμετάσχουν οι βουλευτές-μέλη της Επιτροπής, κ.κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος και Γεώργιος Παπανδρέου, και θα παρακολουθήσουν οι βουλευτές-μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας της Κ.Σ. του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ.κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, Δημήτριος Καιρίδης, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Νίνα Κασιμάτη και Φωτεινή Πιπιλή. Επίσης, ανάμεσα στους προσκεκλημένους ομιλητές θα είναι και ο πρώην βουλευτής-μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στη συνεδρίαση θα παραστούν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Tiny Kox, καθώς και η Γενική Γραμματέας, κ. Δέσποινα Χατζηβασιλείου-Τσοβίλη.

Μετά το πέρας των εργασιών της Επιτροπής, ο κ. Kox αναμένεται στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στις 18 Μαΐου και θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, την ελληνική αντιπροσωπεία στην Κ.Σ. του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και τους Προέδρους ή εκπροσώπους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ