Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Ν. Υόρκη, 28 Μαρτίου 2017

Συναντήσεις του Προέδρου της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς στη Νέα Υόρκη

 

Με εκπροσώπους της Ελληνικής Ομογένειας στις ΗΠΑ και με θεσμικούς φορείς συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς κ. Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, στα πλαίσια της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της Ελληνικής Ομογένειας, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστοδουλίδη, με τοπικούς και Ομοσπονδιακούς Γερουσιαστές, με τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης κ. Bill de Blasio, με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη και τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ, καθώς και με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου.  

Στις συναντήσεις του ο Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς αναφέρθηκε στον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνική Ομογένεια στη στήριξη των προσπαθειών της χώρας και στα εθνικά θέματα και στο πεδίο της ανάπτυξης. Αντίστοιχα,  αναφέρθηκε και στις συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλονται για την ενίσχυση της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στα παιδιά ελληνικής καταγωγής, καθώς και στην ανάγκη ισχυροποίησης του πλαισίου συμμετοχής της Ομογένειας στην πολιτική ζωή της Ελλάδας.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ