Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2016

Διεθνείς αποστολές της Βουλής των Ελλήνων

Στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας και της συμμετοχής της Βουλής των Ελλήνων σε διεθνείς οργανισμούς, μεταβαίνουν στο εξωτερικό κατά το τρέχον χρονικό διάστημα οι ακόλουθες αντιπροσωπείες βουλευτών:                           

Ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γεώργιος Βαρεμένος και ο βουλευτής κ. Μαυρουδής Βορίδης συμμετέχουν στην αποστολή παρατηρητών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στην Ουάσιγκτον, για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Ο κ. Βαρεμένος είναι επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ και ο κ. Βορίδης επικεφαλής των παρατηρητών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ για τις εν λόγω εκλογές.

Εξάλλου, στην αποστολή παρατηρητών στις προεδρικές εκλογές της Βουλγαρίας, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) μετείχε ο βουλευτής κ. Συμεών (Σίμος) Κεδίκογλου.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Στις εργασίες της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της                                                                                                                                                                                                                  Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που διεξάγονται στο Παρίσι, μετέχουν η κ. Αννέτα Καββαδία, επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του οργανισμού, καθώς και οι βουλευτές κ.κ. Ντόρα Μπακογιάννη και Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες με θέμα τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσωπεί ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων κ. Γεράσιμος Μπαλαούρας.

Στη Διακοινοβουλευτική Συνάντηση των Επιτροπών Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που διεξάγεται στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εθνικών κοινοβουλίων, μετέχει ο βουλευτής κ. Δημήτριος Εμμανουηλίδης.

Στην Ειδική Κοινή Συνεδρίαση της 3ης Μόνιμης Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Μεσογείου (PAM) με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο, τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσωπούν η επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της  Μεσογείου κ. Ελένη Αυλωνίτου και η κ. Αικατερίνη Παπακώστα–Σιδηροπούλου.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Δουζίνας βρίσκεται στο Λονδίνο για διμερείς συναντήσεις με τη σκιώδη Υπουργό Εξωτερικών του Εργατικού κόμματος κ. Emily Thonberry και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Claude Moraes.

 

 

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ