Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 2 Απριλίου 2024

Συνάντηση της Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Ντ. Μπακογιάννη με την Πρέσβη της Τυνησίας

Το ενδιαφέρον της για τις τρέχουσες πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις, κατά την παρούσα χρονική περίοδο στη Δημοκρατία της Τυνησίας εκδήλωσε στην Πρέσβη της χώρας, κ. Souad Trabelsi, την οποία δέχθηκε στη Βουλή, η Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

Κατά τη σύντομη συνάντηση η Πρόεδρος της Επιτροπής υπογράμμισε τη σπουδαιότητα συνεργασίας σε διεθνείς οργανισμούς και fora, υποδεικνύοντας την εξαιρετικά σημαντική πρόσφατα υπογραφείσα συμφωνία κατανόησης πέντε πυλώνων μεταξύ ΕΕ και Τυνησίας, προς αντιμετώπιση από κοινού των επιπτώσεων από τις διεθνείς προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή, για την οποία η Πρέσβης εξέφρασε ικανοποίηση και ευχαριστίες σχετικά με την ελληνική υποστήριξη.

Από πλευράς της η Πρέσβης αναφέρθηκε  -ενόψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών- στις ενδείξεις, που καταγράφουν τον λαό της Τυνησίας να παραιτείται από πολιτικές του παρελθόντος και να βαδίζει με γνώμονα την αντιμετώπιση προβλημάτων που υποδαυλίζουν την αποσταθεροποίηση. 

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα η Πρέσβης ενημέρωσε για τις αποκατεστημένες σχέσεις της χώρας της με τις γειτονικές Αλγερία και Λιβύη, σημειώνοντας παράλληλα τις αναπόφευκτες οικονομικές επιπτώσεις από την έλλειψη σταθερότητας στη Λιβύη, που αδιαλείπτως πασχίζει να αντιμετωπίσει η Τυνησία.

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ