Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2023

Συνάντηση του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων με αντιπροσωπεία του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου της Κίνας

 

Συνάντηση με εννεαμελή αντιπροσωπεία του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου της Κίνας, με επικεφαλής τον κ. Zhang Qingli, είχε σήμερα στη Βουλή ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα κ. Xiao Junzheng, ο Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος (ΟΚΕ) κ. Γιάννης Πάιδας, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΚΕ κ. Απόστολος Ξυράφης και η Διευθύντρια του Διεθνούς Τμήματος της ΟΚΕ κυρία Μάρθα Θεοδώρου.

Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, τόσο ο κ. Πλακιωτάκης όσο και ο κ. Zhang υπογράμμισαν τις στενές σχέσεις που συνδέουν διαχρονικά τις δύο χώρες και παρουσίασαν τα τρέχοντα θέματα διμερούς και διεθνούς ενδιαφέροντος με έμφαση στους τομείς της οικονομίας, της ναυτιλίας, του τουρισμού και του πολιτισμού.

Και από τις δύο πλευρές εκφράσθηκε η βούληση για εμβάθυνση της συνεργασίας, προς την κατεύθυνση υλοποίησης των αμοιβαίως επωφελών στρατηγικών στόχων για την Ελλάδα και την Κίνα. Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε την κινεζική αντιπροσωπεία ότι η Βουλή των Ελλήνων θα εξακολουθήσει να στηρίζει την κοινοβουλευτική συνεργασία Ελλάδας-Κίνας και την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα, προς όφελος των δύο λαών.

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ