Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2024

Συνάντηση του Δ. Αβραμόπουλου με μέλη της Επιτροπής Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης

Tον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου σε ένα ευρύτερο γεωπολιτικό τόξο αστάθειας στη γειτονιά της Ευρώπης, που εκτείνεται από το Μαρόκο ως την Ουκρανία, τόνισε o Δημήτριος Αβραμόπουλος, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, κατά τη συνάντηση που είχε με μέλη της Επιτροπής Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης στο πλαίσιο επίσκεψή τους στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να συμβάλει ενεργά στην υλοποίηση των συμμαχικών πρωτοβουλιών, αποφάσεων και δράσεων με στόχο την έγκαιρη, αποτελεσματική και αξιόπιστη αντιμετώπιση των παραδοσιακών και μη προκλήσεων ασφαλείας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αβραμόπουλος ευθυγραμμίστηκε με τη θέση της Γαλλίας σχετικά με τη σημασία της ενίσχυσης της διαλειτουργικότητας και της συνεργασίας μεταξύ ΝΑΤΟ. Επισήμανε πως οι δύο χώρες, ως μέλη και των δύο οργανισμών, ξεκαθαρίζουν με κάθε ευκαιρία ότι η ευρωατλαντική ασφάλεια μπορεί να επιτευχθεί με την ισότιμη συμμετοχή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην προσπάθεια για τη διασφάλιση της σταθερότητας, της ειρήνης και της ευημερίας.

Από την πλευρά τους οι κκ. Anne Genetet και Bastien Lachaud αναφέρθηκαν στη σημασία της ευρωπαϊκής στρατηγικής αυτονομίας και στη συστηματική ενίσχυση του αμυντικού βραχίονα της Ε.Ε., παράλληλα με τη συνεργασία με το ΝΑΤΟ για την προάσπιση της ευρω-ατλαντικής ασφαλείας, ενώ αναγνώρισαν τον σταθεροποιητικό ρόλο που έχει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή.

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ