Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2019

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβη του Κουβέιτ στην Αθήνα

Η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των κοινοβουλίων της Ελλάδας και του Κουβέιτ, παράλληλα με τη διεύρυνση της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνου Τασούλα και του Πρέσβη του Κουβέιτ στην Ελλάδα κ. Saud Faisal Saoud Al Daweesh, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στο Γραφείο του Προέδρου της Ελληνικής Βουλής. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρέσβης του Κουβέιτ επέδωσε πρόσκληση στον κ. Τασούλα, εκ μέρους του ομολόγου του Προέδρου της Εθνικής Συνέλευσης του Κουβέιτ, κ. Marzouk Ali Al-Ghanim, να επισκεφθεί τη χώρα του.

Υποδεχόμενος τον Πρέσβη του Κουβέιτ, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή καλωσορίζω στο Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων τον εξοχότατο Πρέσβη του Κουβέιτ, διακεκριμένο διπλωμάτη.

Θα επωφεληθώ της συνάντησης και της συνεργασίας που θα έχουμε για να εξετάσουμε τρόπους διεύρυνσης της κοινοβουλευτικής συνεργασίας των χωρών μας αλλά και διεύρυνσης της διμερούς συνεργασίας.

Η κάθε μία από τις χώρες μας έχει ένα όραμα, ένα σχέδιο: Το Κουβέιτ έχει ένα όραμα για το 2035, ένα ευρύ σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης πέρα από το πετρέλαιο, που ονομάζεται Kuwait Visions 2035. H χώρα μας έχει το δικό της όραμα, το δικό της σχέδιο, να επανέλθει σε μια κανονικότητα μετά τη δεκαετή κρίση και να σταθεροποιηθεί σε αυτήν την κανονικότητα με προκοπή και ευημερία.

Επιδιώκοντας λοιπόν κάθε χώρα τα δικά της οράματα, θα διευκολυνθεί η επίτευξή τους με τη βελτίωση της διμερούς συνεργασίας μας, για την οποία θα συζητήσουμε στη συνέχεια».

 Στην αντιφώνησή του, ο Πρέσβης του Κουβέιτ ανέφερε:

«Σας ευχαριστώ για την υποδοχή και με την ευκαιρία θα ήθελα να σας συγχαρώ για την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα να σας μεταφέρω τον θερμό χαιρετισμό του συναδέλφου σας, Προέδρου του Κουβετιανού Κοινοβουλίου, Marzouk Ali Al-Ghanim. O σκοπός της σημερινής επίσκεψής μου είναι να σας επιδώσω πρόσκληση από τον συνάδελφό σας, Πρόεδρο της Εθνικής Συνέλευσης του Κουβέιτ, για να επισκεφθείτε τη χώρα μας και να ανταλλάξετε απόψεις για τη βελτίωση των διμερών και κοινοβουλευτικών σχέσεων. Εύχομαι οι κοινοβουλευτικές σχέσεις των δύο χωρών να φτάσουν στο σημείο που έφτασαν και οι μεταξύ μας πολιτικές σχέσεις».   


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ