Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2018

Συμμετοχή της Βουλής σε διεθνείς διακοινοβουλευτικές δραστηριότητες

Κατά την επόμενη εβδομάδα η Βουλή των Ελλήνων θα εκπροσωπηθεί σε διεθνείς διακοινοβουλευτικές εργασίες με τις ακόλουθες αποστολές βουλευτών:

Στο Διεθνές Συνέδριο των Διακομματικών Ομάδων των Κοινοβουλίων για θέματα Γυναικών, που θα πραγματοποιηθεί στο Δουβλίνο, θα μετάσχει η βουλευτής κ. Αφροδίτη Σταμπουλή.

Στις εργασίες της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα διεξαχθούν στο Παρίσι, θα λάβει μέρος η βουλευτής κ. Αννέτα Καββαδία. Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, ζητήματα που σχετίζονται με το Ισλάμ στην Ευρώπη, η συνεργασία με το Κοινοβούλιο του Μαρόκου, οι δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, ο ρόλος και η αποστολή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και θέματα διαδικτύου και δημοκρατίας.

Στις εργασίες της Υποεπιτροπής για την Ανάπτυξη και τη Μετάβαση, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, που θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, θα συμμετάσχουν οι βουλευτές κ.κ. Χρήστος Καραγιαννίδης και Γιώργος Κυρίτσης. Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν, μεταξύ άλλων, τις σχέσεις του ΝΑΤΟ με το Αζερμπαϊτζάν, τις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή του Καυκάσου καθώς και την ενεργειακή ασφάλεια στην εν λόγω περιοχή.

Επιστροφή