Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2026

Συναντήσεις της Προέδρου της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων με τον Πρέσβη της Σουηδίας και τον Επιτετραμμένο της Πολωνίας

 

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρέσβη της Σουηδίας κ. Håkan Emsgård και τον Επιτετραμμένο της Πρεσβείας της Πολωνίας κ. Wojciech Ponikiewski είχε σήμερα, στην Βουλή των Ελλήνων, η Προέδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων,  κ. Ντόρα Μπακογιάννη

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στους τομείς της τεχνολογίας, της καινοτομίας και της αμυντικής βιομηχανίας. Συζητήθηκαν οι δυνατότητες ανταλλαγής τεχνογνωσίας και η ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών που θα ενισχύσουν τους δεσμούς της Ελλάδας με τις δύο χώρες, αναδεικνύοντας νέα πεδία αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων για τα τρέχοντα γεωπολιτικά ζητήματα και τις προκλήσεις ασφαλείας στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ευρύτερη περιοχή, η ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου της Ε.Ε. ως παγκόσμιου δρώντα, καθώς και μια αποτίμηση της συνάντησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο του 6ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας. Υπογραμμίστηκε η σημασία της διατήρησης του κλίματος διαλόγου και της ευρωπαϊκής συνοχής ως βασικών πυλώνων για τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή.

Οι συναντήσεις διεξήχθησαν σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, επιβεβαιώνοντας το εξαιρετικό επίπεδο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας και τη σταθερή δέσμευση για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας συνεργασίας με τους Ευρωπαίους εταίρους.

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.





Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ