Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2016

Οι δυνατότητες συνεργασίας προς όφελος της ανάπτυξης και σταθερότητας στην περιοχή συζητήθηκαν σε συνάντηση των βουλευτών Δ. Εμμανουηλίδη και Δ. Σεβαστάκη με τη Σύμβουλο της Πρεσβείας του Ισραήλ Sawsan Hasson

Οι δυνατότητες διεύρυνσης των σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ, τόσο μεταξύ των κοινοβουλίων όσο και σε τομείς όπως η παιδεία, η έρευνα και η αγροτική τεχνολογία, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Δ. Εμμανουηλίδη και του Προέδρου της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ κ. Δ. Σεβαστάκη με τη Σύμβουλο της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα κ. S. Hasson.

Ο κ. Δ. Εμμανουηλίδης εκτίμησε ότι η πολύπλευρη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών αποσκοπεί στην προώθηση της ανάπτυξης και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, χωρίς αποκλεισμούς, καθώς το τελευταίο που οι χώρες μας χρειάζονται είναι επιθετικές φωνές που υπονομεύουν την περιφερειακή σταθερότητα και αποτρέπουν την οικοδόμηση εμπιστοσύνης στην περιοχή μας. Ιδιαίτερα επισήμανε, επίσης, το αδιάλειπτο ενδιαφέρον της Ελληνικής Πολιτείας έναντι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, το οποίο αποτελεί τον ζωντανό σύνδεσμο των Ορθοδόξων Χριστιανών στην Αγία Γη.

Ακολούθως, ο κ. Δ. Σεβαστάκης τόνισε τη σημασία της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ σε ένα ευρύ πεδίο γνωστικών τομέων και δραστηριοτήτων, όπως οι τεχνολογικές εφαρμογές στην παραγωγή. Η συνεργασία μεταξύ των πανεπιστημίων, η ανταλλαγή γνώσεων και η εφαρμογή κοινών ερευνητικών προγραμμάτων είναι μερικές από τις δράσεις που μπορούν να ωφελήσουν σημαντικά τόσο την Ελλάδα όσο και το Ισραήλ αλλά και την Κύπρο. Ο κ. Σεβαστάκης επισήμανε ότι η συμπόρευση στον χώρο της παιδείας και του πολιτισμού είναι το εργαλείο για την αποδυνάμωση της πολιτικής ακρότητας που γεννά η κρίση οικονομίας και αξιών.   


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή