Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2019

Συνάντηση του Προέδρου της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής με τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Λιθουανίας

Την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν τις καλές και μακροχρόνιες σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Λιθουανίας είχαν ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, και ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Λιθουανίας, κ. Deividas Matulionis.

Ο κ. Γκιουλέκας περιέγραψε την εκρηκτική διάσταση που έχει λάβει το  προσφυγικό-μεταναστατευτικό ζήτημα και ζήτησε την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών χωρών, δεδομένου -όπως ανέφερε- ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό.

Αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες που γίνονται για τη δημιουργία φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος τονίζοντας την ανάγκη να διευρυνθούν οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Ελλάδας και Λιθουανίας.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής τόνισε ότι η Ελλάδα, ως πυλώνας σταθερότητας στα Βαλκάνια, επιθυμεί να βοηθήσει όλα τα κράτη στην ευρωπαϊκή τους πορεία με την προϋπόθεση ότι πληρούν τα κριτήρια.

Από την πλευρά του, ο  κ. Matulionis σημείωσε τη σοβαρότητα του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ενδυνάμωση των κοινοβουλευτικών δεσμών των δύο χωρών.

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ