Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση του Α΄Αντιπροέδρου με Αντιπροσωπεία Πανκινεζικής Ένωσης Δημοσιογράφων

Ο A’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Γιάννης Τραγάκης, συναντήθηκε, σήμερα με Αντιπροσωπεία Πανκινεζικής Ένωσης Δημοσιογράφων (ACJA), οι οποίοι τον επισκέφθηκαν προκειμένου να ενημερωθούν για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος μεταξύ των δύο χωρών και των κοινοβουλίων τους.
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στις ισχυρές μακροχρόνιες πολιτιστικές σχέσεις Ελλάδας -Κίνας, οι οποίες το τελευταίο διάστημα έχουν ενισχυθεί από το πυκνό πλέγμα επισκέψεων και επαφών σε πολιτειακό και πολιτικό επίπεδο. Υπογράμμισε, επίσης, ότι στη δύσκολη περίοδο που διήλθε η Ελλάδα η στήριξη μιας χώρας με το ειδικό βάρος της Κίνας αποδείχθηκε ουσιαστική. Επεσήμανε, τη σημασία της επένδυσης της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά και την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των εταιριών COSCO, Hewlett Packard και ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη χρησιμοποίηση του τερματικού σταθμού της κινεζικής εταιρείας στον Πειραιά ως διαμετακομιστικού κέντρου για την προώθηση των προϊόντων της Hewlett Packard στις αγορές της Ευρώπης και της Μ. Ανατολής. Καλωσόρισε, επίσης, τις επενδύσεις των μεγάλων κινεζικών εταιρειών εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών HUAWEI & ZTE για τη μεταφορά, διανομή, αλλά και συναρμολόγηση των προϊόντων τους για την ευρύτερη αγορά της Ευρώπης. Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε ένα σημαντικό κεφάλαιο των Ελληνο – Κινεζικών σχέσεων, που είναι η ναυτιλία και η ισχυρή οικονομική παρουσία των Ελλήνων εφοπλιστών, οι οποίοι είναι οι καλύτεροι πελάτες των κινεζικών ναυπηγείων στους τομείς των ναυπηγήσεων, των ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών και διαλύσεων πλοίων.
 Κλείνοντας, ο κ. Τραγάκης, με την ιδιότητα του ως Προέδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, τόνισε ότι η Ε.Ε είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κίνας και η Κίνα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ε.Ε. και ότι η σχέση Ε.Ε – Κίνας είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη διεθνή ανάπτυξη, σταθερότητα και ειρήνη.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ