Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα 16 Μαρτίου 2023

Συμμετοχή της Βουλής στις εργασίες της 146ης Ολομέλειας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης

Στις εργασίες της 146ης Ολομέλειας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης (I.P.U.) και της Γεωπολιτικής Ομάδας 12+, που συνήλθε από τις 9 έως τις 13 Μαρτίου στην Μανάμα του Μπαχρέϊν, την Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησαν οι Βουλευτές κ.κ. Ιωάννης Μουζάλας και Χαρά Καφαντάρη.

Η Γενική Συζήτηση στην Ολομέλεια επικεντρώθηκε στην προώθησης της ειρηνικής συνύπαρξης των κοινωνιών χωρίς αποκλεισμούς, και στην καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας με σκοπό την κινητοποίηση της κοινοβουλευτική δράσης σε αυτόν τον τομέα και στο πέρας της συνεδρίασης υιοθετήθηκε ψήφισμα. Επίσης, κατόπιν ψηφοφορίας, πραγματοποιήθηκε συζήτηση σε θέμα επείγοντος ενδιαφέροντος και υιοθετήθηκε ψήφισμα  σχετικά με  την ευαισθητοποίηση και έκκληση για δράση για τις σοβαρές ανθρωπιστικές κρίσεις που πλήττουν τους λαούς του Αφγανιστάν, της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, της Ουκρανίας, της Υεμένης και άλλων χωρών.

Εγκρίθηκαν επίσης ψηφίσματα της Μόνιμης Επιτροπής Ειρήνης και Διεθνούς Ασφάλειας με τίτλο κυβερνοεπιθέσεις και εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, καθώς και  της Μόνιμης  Επιτροπής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με τίτλο κοινοβουλευτικές προσπάθειες για την επίτευξη αρνητικών εκπομπών άνθρακα στα δάση.

Τέλος στη συνεδρίαση του Φόρουμ Γυναικών Κοινοβουλευτικών μίλησε  η κυρία Χαρά Καφαντάρη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ