Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 01 Απριλίου 2024

Συνάντηση της Προέδρου της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων με τον Πρέσβη της Σουηδίας

Με τον Πρέσβη της Σουηδίας, κ. Johan Borgstam, συναντήθηκε την 1η Απριλίου 2024 η Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κα Μπακογιάννη και ο κ. Borgstam συζήτησαν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας και εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία καθώς και τις επιπτώσεις αυτών των συρράξεων.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας ότι Εξωτερικών Υποθέσεων αναφερόμενη στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να αποτελέσουν ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας επισημαίνοντας ότι το αποτέλεσμά τους  θα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για το μέλλον και την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Στη συνέχεια η κα Μπακογιάννη πρόσθεσε ότι εξίσου σημαντικά θα είναι αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών στις προσεχείς εξελίξεις και σε περιφερειακό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κ. Borgstam με τη σειρά του αναγνώρισε τη σημασία των εκλογικών αποτελεσμάτων σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες και πρόσθεσε ότι είναι ιδιαίτερα ανησυχητική η άνοδος των ακροδεξιών φωνών. Τέλος, ο Πρέσβης της Σουηδίας εξέφρασε την ικανοποίησή του αναφορικά με τη συνεργασία των δυο χωρών σε πολλούς τομείς  και σημείωσε ότι η Ελλάδα αποτελεί το δεύτερο δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό των Σουηδών.

 

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ