Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Ιερουσαλήμ, 26 Ιανουαρίου 2017

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ. Θεόφιλο Γ΄

Σε θερμότατο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικολάου Βούτση, με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης, κ. Θεόφιλο Γ΄, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου του ελληνικού Κοινοβουλίου στο Ισραήλ, που ολοκληρώνεται σήμερα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων είχαν εκτενή συζήτηση για τα τρέχοντα θέματα του Πατριαρχείου, δίνοντας έμφαση στην πρόοδο των σημαντικών εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του Πατριαρχείου από διεπιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το έργο αποκατάστασης του Παναγίου Τάφου προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και αναμένεται να παραδοθεί τον Μάρτιο του 2017. 

Συζητήθηκε επίσης η σημαντική παρουσία του Πατριαρχείου σε θέματα της Παλαιάς Πόλης των Ιεροσολύμων, αλλά και ο ρόλος του σε ζητήματα της ευρύτερης περιοχής.

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή