Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Κρακοβία, 10 Δεκεμβρίου 2018

Στην πρόοδο της χώρας μας ως προς τις πολιτικές ενέργειας και περιβάλλοντος αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής στην Ετήσια Κοινοβουλευτική Συνάντηση της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνάντησης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή στην Κρακοβία της Πολωνίας, με τη συμμετοχής της Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής, κυρίας Αικατερίνης Ιγγλέζη, και του Αντιπροέδρου της Επιτροπής, κ Παναγιώτη Μηταράκη.

Στην παρέμβασή της η Πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε τη θέση και την πετυχημένη πορεία της Ελλάδας στην εφαρμογή της Συνθήκης των Παρισίων προς την Ατζέντα 2030, αναφερόμενη στην ολοκλήρωση της Εθνικής Έκθεσης Αξιολόγησης, την οποία παρουσίασε στο Φόρουμ του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, τον περασμένο Ιούλιο στη Νέα Υόρκη. Η χώρα, τόνισε η κυρία Ιγγλέζη, πετυχαίνει τους στόχους μείωσης κατά 20% της εκπομπής αερίων για το 2020 και προχωρά με ορίζοντα την κοινοτική συμφωνία σχετικά με τον στόχο 2030 των πολιτικών ενέργειας και κλιματικής αλλαγής για μείωση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κατά 40%. Στη χώρα μας έχει περατωθεί η προετοιμασία του εθνικού ενεργειακού σχεδιασμού με τη δημοσιοποίηση του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα.

Για τον ρόλο των Κοινοβουλίων, η κυρία Ιγγλέζη παρουσίασε την πορεία του νομοθετικού έργου με γνώμονα την εναρμόνιση και ενσωμάτωση των τριών διαστάσεων της βιώσιμης ανάπτυξης -κοινωνική, περιβαλλοντολογική, οικονομική- και τη διασύνδεση των νομοθετικών πλαισίων με στόχο την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

 

 

 

 

 

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή