Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2017

Κοινή συνεδρίαση κοινοβουλευτικών επιτροπών με θέμα τη διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Με θέμα την «παρακολούθηση  των θεσμικών εξελίξεων σχετικά με τη διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση» συνεδρίασαν σήμερα από κοινού, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, η Ειδική Διαρκής Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Τα μέλη των Επιτροπών ενημέρωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος. Παρεμβάσεις έκαναν ο κ. Πάνος Καρβούνης, επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, και η κυρία Φωτεινή Βάκη πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου ενω ακολούθησαν τοποθετήσεις βουλευτών.

Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων της συνεδρίασης, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, κ. Κωνσταντίνος Δουζίνας,  η σημερινή συνεδρίαση είναι η πρώτη μιας σειράς συνεδριάσεων, καθώς θα ακολουθήσει συνεδρίαση  με θέμα τις επιπτώσεις της διαδικασίας εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στους τομείς της παιδείας, της έρευνας, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Προγραμματίζονται στη συνέχεια συνεδριάσεις για τα θέματα της οικονομιας, των εργασιακών σχέσεων, του τουρισμού, της ναυτιλίας, της άμυνας και της ασφάλειας.

Παρακολουθείστε ολόκληρη την συνεδρίαση των Επιτροπών ΕΔΩ


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή