Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 30 Αυγούστου 2019

ΚΔ΄ Σύνοδος της Βουλής των Εφήβων Βήματα Δημοκρατίας: Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή (2018 – 2019)

Η ΚΔ΄ Σύνοδος του προγράμματος Βουλή των Εφήβων - Βήματα Δημοκρατίας: Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή (2018–2019) θα διεξαχθεί από τις 2 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2019. Αυτή τη χρονιά οι έφηβοι βουλευτές αναδείχθηκαν από τις Ομάδες Συμμετοχικής Δράσης, στις οποίες μετείχαν και εργάστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, με κεντρική θεματική τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα συζητήσουν σε ομάδες αλλά και σε ολομέλεια για θέματα δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα συνομιλήσουν με μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας, θα ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες λαμβάνοντας μέρος σε βιωματικά εργαστήρια προβληματισμού και ευαισθητοποίησης, σχεδιασμένα από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες. Θα επισκεφθούν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση Οιδίπους Τύραννος και θα γιορτάσουν στη μουσική εκδήλωση που θα δοθεί από μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Γυμνασίου Αλίμου, στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου.

Οι εργασίες της Συνόδου θα ολοκληρωθούν με την πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής των Εφήβων στην αίθουσα της Ολομέλειας, κατά την οποία οι μαθητές και μαθήτριες θα παρουσιάσουν τις εργασίες των ομάδων τους. Στη συνεδρίαση θα προεδρεύσει ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας. Τον Πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη θα εκπροσωπήσει η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κυρία Σοφία Ζαχαράκη.

Για ακόμα μία φορά, η Βουλή των Εφήβων θέτει στο επίκεντρο τους/τις εφήβους ως ενεργά μέλη της κοινωνίας, που συμμετέχουν, δρουν και παρεμβαίνουν ουσιαστικά σε ζητήματα δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ακολουθούν τα έργα των μαθητών και μαθητριών που βραβεύθηκαν στον διαγωνισμό αφίσας της Βουλής των Εφήβων 2018-2019, καθώς και η αφίσα της συναυλίας του Μουσικού Σχολείου Αλίμου στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου της Βουλής.

Τα έργα φιλοτεχνήθηκαν, κατά σειρά, από:

τη μαθήτρια Κυριακή Αθανασιάδου, της Β΄ τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης,

τον μαθητή Αλέξανδρο Λούτο, της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Νέας Φιγαλείας και

τη μαθήτρια Κυριακή Παπακείπη, της Α΄ τάξης του 30ού Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ