Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2017

Συνάντηση μελών της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών με τον Γενικό Διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας

υνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αλέξανδρο Ζήνων παρουσία του Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα κ. Κυριάκου Κενεβέζου είχαν σήμερα  ο της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνος Δουζίνας, και τα μέλη της κ. Νικόλαος Ξυδάκης, κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος και κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης.

Τα θέματα που κυριάρχησαν  στη συζήτηση ήταν το Κυπριακό ζήτημα, η προοπτική συνέχισης των διαπραγματεύσεων και ο ρόλος της Τουρκίας, της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου σε αυτές, ενεργειακά ζητήματα και η συμβολή των Τριμερών συνεργασιών  καθώς και η εδραίωση νέων συμμαχιών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι οι σχέσεις Ελλάδας – Κύπρου είναι στενότερες από ποτέ και αυτό διαφαίνεται από τις συχνές ανταλλαγές επισκέψεων και σε κυβερνητικό αλλά και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Τόνισαν ωστόσο πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της συνεργασίας στον τομέα της Ενέργειας. Θετικά έκριναν όλοι οι συνομιλητές τις Τριμερείς συνεργασίες που έχουν συναφθεί στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Επίσης σχολιάστηκε η απρόβλεπτη στάση της Τουρκίας και τονίστηκε η σημασία του να διατηρηθεί η λειτουργική σχέση Ε.Ε. – Τουρκίας καθώς είναι προς όφελος και της Ελλάδας και της Κύπρου να συνορεύουν με μια μεταρρυθμισμένη και εξευρωπαϊσμένη χώρα.

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή