Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 20 Μαρτίου 2024

Συνάντηση της Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής με την Πρόεδρο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μειονοτήτων της Σλοβακίας

Τα ζητήματα Πολιτικής Ισότητας κυριάρχησαν σήμερα στη συνάντηση που είχαν η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κ. Μαρία Αντωνίου, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μειονοτήτων της Σλοβακίας κ. Lucia Plavakova, καθώς και η βουλευτής και μέλος της Επιτροπής κ. Zuzana Stevulova.

Στην παρέμβασή της η κ. Αντωνίου αναφέρθηκε στις δράσεις της Ειδικής Μόνιμης   Επιτροπής Ισότητας Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής, οι  οποίες διαρθρώνονται, μεταξύ άλλων, στους ακόλουθους άξονες:

 

 

 

1) Νομοσχέδια Ισότητας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών -το οποίο υπερψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων-

2) Δράσεις για την αυξανόμενη ρητορική μίσους κατά των ΛΟΑΤΚΙ

3) Για την εμπορία ανθρώπων και μεταναστών

4) Εθνικό σχέδιο δράσης για την αναπηρία

5) Για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και τις σύγχρονες προκλήσεις

6) Για τα δικαιώματα του παιδιού

7) Για την πρόληψη και την καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων

 

Η κ. Αντωνίου σημείωσε ότι η ενίσχυση της γυναικείας εκπροσώπησης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ισότητα των δυο φύλων. Αναφερόμενη στον   εκφοβισμό που ξεκινάει από  το σχολείο, σημείωσε ότι γίνονται προσπάθειες για τον περιορισμό του με εμπλοκή και του Υπουργείου Παιδείας, με πρωτοβουλία του οποίου προωθείται και σχετική νομοθέτηση. Όπως υπογράμμισε η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής,  «είναι  απαραίτητη η σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών και η προσαρμογή του σχολείου στις σύγχρονες προκλήσεις». 

 

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στην κλιματική αλλαγή, την απολιγνιτοποίηση, τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και τη ρητορική μίσους.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ