Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2024

Ο τουρισμός στο επίκεντρο της συνάντησης του Προεδρείου της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής με 16μελή αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Αντιπροσώπων της Γερουσίας της Δημοκρατίας της Ινδονησίας

O τουρισμός και οι θετικές προεκτάσεις που μπορεί να έχει για την Ελλάδα και την Ινδονησία ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης του Προεδρείου της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων με 16μελή αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Αντιπροσώπων της Γερουσίας της Δημοκρατίας της Ινδονησίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Τα μέλη του Προεδρείου της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής κύριος Χρήστος Μπουκώρος (Πρόεδρος), κυρία Φωτεινή Αραμπατζή (Αντιπρόεδρος) και κυρία Μαριλένα Σούκουλη (Γραμματέας), αντάλλαξαν απόψεις με τα μέλη της αντιπροσωπείας της Δημοκρατίας της Ινδονησίας σχετικά με τις καλές πρακτικές νομοθέτησης στρατηγικών και μέτρων που αποσκοπούν στη στήριξη και βελτίωση της αποδοτικότητας του τουριστικού κλάδου και τη συνεχή ανανέωση του τουριστικού προϊόντος.

Και από τις δύο πλευρές τονίστηκαν οι ομοιότητες Ελλάδος-Ινδονησίας όσον αφορά την πολυνησιακή μορφή του γεωφυσικού πλούτου και την έλξη του ιδιαίτερης ομορφιάς τοπίου, ενώ επισημάνθηκε η σύμπλευση αμφοτέρων στην υποστήριξη του Διεθνούς Δικαίου, καθώς και του Δικαίου της Θάλασσας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Τονίστηκε το θετικό κλίμα στις μέχρι σήμερα συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο χώρες και την ανάγκη περαιτέρω ενδυνάμωσης και εμβάθυνσής του, ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά οι νέες προκλήσεις, όπως η πανδημία, η κλιματική κρίση και οι διεθνείς κρίσεις που επηρεάζουν την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ