Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 04 Ιουλίου 2024

Συνάντηση της Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής με τον Πρεσβυ της Ιαπωνίας

Με τον νέο Πρέσβυ της Ιαπωνίας στη Ελλάδα κ. Koichi ITO συναντήθηκε  την Τετάρτη 3 Ιουλίου τ.έ.  η Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, όπου και επαναβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των διμερών πολιτικών σχέσεων των δύο χωρών.

 

Ο Ιάπωνας Πρέσβυς ενημέρωσε την κυρία Μπακογιάννη για την τρέχουσα εσωτερική κατάσταση στην Ιαπωνία, όπως έχει διαμορφωθεί μετά την πανδημία, παρουσιάζοντας παράλληλα τις εξωτερικές σχέσεις της χώρας του τόσο στην περιοχή του Ειρηνικού όσο και στους κόλπους του ΝΑΤΟ. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης  στην πρόσφατη επίσκεψη της Πριγκίπισσας Κάκο, τον προηγούμενο Μάιο, η οποία έτυχε ευρείας προβολής στα ιαπωνικά ΜΜΕ.

 

Η κυρία Μπακογιάννη, αναφέρθηκε στην τελευταία επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυρικάκου Μητσοτάκη στο Τόκυο το 2023, που καταδεικνύει τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στις σχέσεις της με την Ιαπωνία, ενώ έδωσε έμφαση  στη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας, η οποία την καθιστά ένα πολύ ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, μια "business-friendly" γέφυρα σταθερότητας και εμπιστοσύνης, ανάμεσα στην Ασία και τη Μέση Ανατολή.

 

Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε και από τις δύο πλευρές η θετική δυναμική που διατρέχει τις σχέσεις των δύο χωρών, σε ένα ευρύ φάσμα τομέων της οικονομίας, του εμπορίου, της ναυτιλίας, του τουρισμού κ.ά., ενώ η κήρυξη του 2024 ως Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας, θα ανοίξει περαιτέρω δυνατότητες και προοπτικές συνεργασιών ανάμεσα στις δύο χώρες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ