Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 20 Μαΐου 2021

Απάντηση του Προέδρου της Βουλής στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη διατήρηση των υγειονομικών περιορισμών στο Κοινοβούλιο

«Η Βουλή θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως επιβάλλουν οι υγειονομικοί κανόνες, γιατί αυτό επιτάσσει το δημοκρατικό μας χρέος» τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, απαντώντας στις επικρίσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αλέξη Τσίπρα, για τη διατήρηση των υγειονομικών περιοριστικών μέτρων στον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

Όπως επεσήμανε ο κ. Τασούλας στην Ολομέλεια της Βουλής, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια ιδιαίτερη κατάσταση με την απειλή του κορωνοϊού ακόμα ζωντανή, υπογραμμίζοντας παράλληλα την πρόθεσή του να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση «μέχρι το τέλος, με βάση την προστασία της υγείας των συμμετεχόντων στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, την προστασία της ζωής τους, η οποία είναι ένα από τα πρώτα αγαθά της δημοκρατίας».

«Η άλλη λύση, να είναι και οι τριακόσιοι βουλευτές παρόντες, είναι μια υγειονομική βόμβα, είναι μια αυτοκτονία, είναι ένα παράδειγμα αποτρόπαιο σε όλους» σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, αναγιγνώσκοντας έγγραφο της υγειονομικής υπηρεσίας της Βουλής, η οποία προτείνει «ο μέγιστος αριθμός ατόμων στην Ολομέλεια να μείνει ο ίδιος επί του παρόντος και να επανεκτιμηθεί σε μία ή το πολύ δύο εβδομάδες το ενδεχόμενο τροποποίησής του με βάση τα νέα υγειονομικά δεδομένα».

 

 

  • Ακολουθεί, στο συνοδευτικό αρχείο, ολόκληρη η ομιλία του Προέδρου της Βουλής.

 

 
Συνοδευτικά αρχείαΕπιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ