Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 22 Ιουλίου 2019

Με ψήφο εμπιστοσύνης στην Kυβέρνηση ολοκληρώθηκε η συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων

 

Με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση ολοκληρώθηκε σήμερα στις 10:30 μ.μ. η συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων, στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη, ψήφισαν και οι 300 βουλευτές. Ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση έδωσαν 158 βουλευτές που εκλέχθηκαν με τη ΝΔ, ενώ αρνήθηκαν ψήφο εμπιστοσύνης 142 βουλευτές από τα πέντε κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25).

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, στις τρεις ημέρες συζήτησης των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης μίλησαν 108 Βουλευτές, οι Πρόεδροι και οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι των έξι Κοινοβουλευτικών Ομάδων, 33 Υπουργοί και δύο πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων. Συνολικά τοποθετήθηκαν 155 ομιλητές. Η διάρκεια των συνεδριάσεων ξεπέρασε τις 31 ώρες, όταν στις δύο προηγούμενες συζητήσεις επί των Προγραμματικών Δηλώσεων, μετά τις εκλογικές αναμετρήσεις του 2015, είχαν μιλήσει 74 και 99 Βουλευτές, αντίστοιχα, σε συνεδριάσεις συνολικής διάρκειας 29 ωρών. Μεταπολιτευτικά, η μέση διάρκεια των συνεδριάσεων κυμάνθηκε στις 20 ώρες.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ