Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2019

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Αθήνα

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, δέχθηκε σήμερα τον νέο Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα, κ. Ernst  Reichel.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υποδεχόμενος τον Γερμανό Πρέσβη ανέφερε:

        « Έχω τη χαρά και την τιμή να συναντώ στη Βουλή των Ελλήνων τον νέο Πρέσβη της Γερμανίας, μιας μεγάλης χώρας με την οποία έχουμε άριστες σχέσεις και θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τρόπους με τους οποίους αυτές οι σχέσεις μπορούν περαιτέρω να βελτιωθούν, κυρίως σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και ιδιαίτερα μεταξύ της Μπούντεσταγκ και της Βουλής των Ελλήνων. Προσβλέπω στη συνεργασία αυτή.

         Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι ο κ. Πρέσβης έχει εμπειρία, προερχόμενη από την προϋπηρεσία του σε βαλκανικές χώρες, ειδικά σε θέματα που αφορούν την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

        Τον καλωσορίζω στη Βουλή των Ελλήνων και στην Ελλάδα και του εύχομαι να έχει μια εποικοδομητική θητεία στη χώρα μας».

Ο Πρέσβης της Γερμανίας από την πλευρά του υπογράμμισε:

«Αποτελεί ακόμα μεγαλύτερη χαρά για μένα να βρίσκομαι εδώ, στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, και τώρα στην καρδιά της Δημοκρατίας, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ μεγαλύτερη τιμή. Πράγματι είμαστε σε μια συγκυρία, κατά την οποία υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες για την ανάπτυξη της Ελλάδας και για εμάς, να αποδείξουμε μαζί τις καλές σχέσεις των δύο χωρών.

Η Ελλάδα βγήκε από την κρίση και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας στη διεύρυνση της συνεργασίας μας και στην ενίσχυση των σχέσεών μας. Είμαι ευτυχής και ανυπομονώ να συζητήσω όλα αυτά με τον κ. Πρόεδρο».


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ