Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 09 Φεβρουαρίου 2024

Αναφορά του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας

Σύντομη αναφορά στην Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας, που είναι η 9η Φεβρουαρίου, έκανε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, λίγο πριν την Ώρα του Πρωθυπουργού. Ο κ. Τασούλας είπε τα εξής:

«Επωφελούμαι της ευκαιρίας να πω ότι σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα. Είναι η «Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας».Έχει κηρυχθεί έτσι από Κοινή Υπουργική Απόφαση.Η ελληνική γλώσσα είναι η πιο πολύτιμη παρακαταθήκη μας.Και με αυτή την αφορμή, επειδή κύριε Πρωθυπουργέ μου είπατε, ότι θα πάτε σύντομα και στις Ινδίες, θα επικαλεστώ έναν στίχο, που περικλείει μέσα του όλο το μεγαλείο και την πολιτιστική επίδοση της ελληνικής γλώσσας, έναν στίχο, που λέει ότι: «και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ως μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ως τους Ινδούς». Αυτή τη λαλιά πρέπει να προφυλάξουμε. Όχι μόνο να καμαρώνουμε για αυτήν, αλλά και να προσπαθούμε να την μαθαίνουμε και να την καλλιεργούμε».

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ