Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 2 Μαΐου 2019

Επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής στην «εβραϊκή συνοικία» της Κρακοβίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, επικεφαλής αντιπροσωπείας Ελλήνων Βουλευτών, ξεναγήθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή Kazimierz της Κρακοβίας. Η «εβραϊκή συνοικία», όπως αποκαλείται συνήθως η περιοχή αυτή, ήταν η καρδιά της εβραϊκής κοινότητας στην Κρακοβία.

Το  Kazimierz αποτέλεσε τον τόπο συγκέντρωσης των Εβραίων της περιοχής από τους Ναζί, προτού οδηγηθούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

Η περιοχή του Kazimierz, άμεσα συνδεμένη με μνήμες φρίκης, ενέπνευσε κινηματογραφικές παραγωγές, με πιο χαρακτηριστική την ταινία «Η λίστα του Σίντλερ».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Βουλής θα μεταβεί στο Άουσβιτς για να συμμετάσχει στην «Πορεία των Ζώντων», όπου θα παραβρεθεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Μετά το τέλος της εκδήλωσης μνήμης, ο κ. Βούτσης θα εγκαινιάσει τη συλλογή με τα εκθέματα που θα κοσμήσουν στη συνέχεια τη Μόνιμη Ελληνική Έκθεση στο Κρατικό Μουσείο του Άουσβιτς.

Τον κ. Βούτση συνόδευσαν οι Αντιπρόεδροι της Βουλής κ.κ. Γεώργιος Βαρεμένος, Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, Μάριος Γεωργιάδης, οι Βουλευτές κ.κ. Θεόδωρος Δρίτσας, Ιωάννης Αμανατίδης, Τριαντάφυλλος  Μηταφίδης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Κώστας Αθανασίου, ο Ειδικός Γραμματέας της Βουλής κ. Κώστας Βασιλάκης, ο Διπλωματικός Σύμβουλος της Βουλής, Πρέσβης ε.τ. κ. Σπυρίδων Θεοχαρόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη. Επίσης, παραβρέθηκαν μέλη εβραϊκών οργανώσεων, τοπικοί πολιτικοί παράγοντες και αντιπροσωπεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή