Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2017

Συνάντηση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων με τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ

Στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στη χώρα μας του Υπουργού Άμυνας του Ισραήλ κ. Avigdor Liberman, πραγματοποιήθηκε στη Βουλή συνάντηση αντιπροσωπείας της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων αποτελούμενη από τον Πρόεδρό της κ. Κωνσταντίνο Δουζίνα, τον Αντιπρόεδρο κ. Δημήτριο Εμμανουηλίδη και τα μέλη της κ.κ. Νικόλαο Ξυδάκη, Αναστάσιο Δημοσχάκη και Βασίλη Κικίλια με τον Ισραηλινό αξιωματούχο.

Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα, συζητήθηκαν η πολυεπίπεδη συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ, που εντείνεται με επαφές σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ των Κυβερνήσεων και των Κοινοβουλίων, και που μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω σε τομείς όπως η ενέργεια, η ασφάλεια, η οικονομία, η τεχνολογία, το εμπόριο, ο τουρισμός και η αγροτική παραγωγή. Παράλληλα, οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν σε θέματα που άπτονται της γεωπολιτικής κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής και επισήμαναν την ανάγκη να αποτελέσει η κοινοβουλευτική διπλωματία έναν ακόμη άξονα προκειμένου οι δύο χώρες να έρθουν ακόμη πιο κοντά και να διαμορφώσουν, στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας που υλοποιείται με τη συμμετοχή και της Κύπρου, ένα «τρίγωνο σταθερότητας» στην περιοχή.

 

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή