Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 17 Μαΐου 2017

Αναφορά της Αντιπροέδρου της Βουλής Αναστασίας Χριστοδουλοπούλου στην Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, η Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κυρία Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, ως προεδρεύουσα της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, ανέφερε:

«Θα ήθελα να ενημερώσω το Σώμα αλλά και όσους μας παρακολουθούν πως η σημερινή ημέρα, 17η Μαΐου, έχει καθιερωθεί ως διεθνής ημέρα κατά της ομοφοβίας.

Ο λόγος που έχει επιλεχθεί η συγκεκριμένη ημερομηνία οφείλεται στο γεγονός ότι στις 17 Μαΐου 1990 η ομοφυλοφιλία έπαψε να θεωρείται ασθένεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Στις 19 Ιανουαρίου 2006 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία αναγνώρισε τον συμβολισμό της ημέρας αυτής.

Η ομοφοβία είναι το σύνολο των ιδεών, ιδεολογιών, πρακτικών και συμπεριφορών που συνδέονται με την αποστροφή και την εχθρότητα ενάντια σε ανθρώπους που έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό από αυτόν των ομοφοβικών.

Η ομοφοβία  είναι ρατσισμός και οι κοινωνίες πρέπει να καταδικάζουν κάθε μορφή ρατσισμού που συνδέεται με το φύλο, με την εθνική και κοινωνική προέλευση, με τις θρησκευτικές και πολιτικές πεποιθήσεις, με την κοινωνική καταγωγή αλλά και με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.

Ελπίζουμε η πολιτική ενάντια στις διακρίσεις να γίνει ηγεμονική ιδεολογία σε όλο τον κόσμο».

Δείτε το video εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=jXUwNa29Ylg

Επιστροφή