Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2021

Εκπροσώπηση της Βουλής των Ελλήνων στο Παγκόσμιο Φόρουμ Γυναικών Πολιτικών Ηγετών

Το διάστημα από 8 έως 10 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας οι εργασίες του Παγκόσμιου Φόρουμ Γυναικών Πολιτικών Ηγετών (WPL) με θέμα «Πώς να διαμορφώσουμε στο μέλλον έναν πιο βιώσιμο και  ισότιμο κόσμο».

Στις εργασίες συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης η Πρέσβειρα του Δικτύου Γυναικών Πολιτικών Ηγετών κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

Στην παρέμβασή της η κυρία Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι το ξέσπασμα της πανδημίας ενέτεινε τις προϋπάρχουσες ανισότητες που σχετίζονται με το φύλο, παρ’ όλη την πρόοδο που έχει καταγραφεί.

Οι ανισότητες στον εργασιακό χώρο, το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων, οι διακρίσεις, καθώς και η σεξουαλική παρενόχληση εξακολουθούν να υπάρχουν.

Στην καθημερινή ζωή καταγράφονται πολλά περιστατικά σωματικής ή σεξουαλικής βίας κι επίσης είναι γεγονός ότι οι γυναίκες εξακολουθούν να υποεκπροσωπούνται  σε όλα τα επίπεδα και τις πτυχές της ηγεσίας.

Η ισότητα των φύλων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν πιο βιώσιμο κόσμο, καθώς και την ύψιστη προϋπόθεση για κοινωνίες πιο δημοκρατικές και συμπεριληπτικές, ανέφερε η κυρία Κεφαλογιάννη.

Η πρόσβαση των γυναικών όλων των ηλικιών σε ποιοτική εκπαίδευση είναι κεντρικό στοιχείο για την ενδυνάμωση των γυναικών. Η ευαισθητοποίηση στα ζητήματα ισότητας μέσω των κοινωνικών και πολιτικών θεσμών, η δημιουργία ισχυρότερων δικτύων γυναικών, καθώς και η προώθηση των δικαιωμάτων, των ταλέντων και των δεξιοτήτων των γυναικών αποτελούν βασικές προϋποθέσεις προκειμένου οι γυναίκες  να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, γνώση και να γίνουν ηγέτες της ζωής τους.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ