Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2016

Συμμετοχή κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας σε φόρουμ του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη μετανάστευση

H Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κυρία Αναστασία Χριστοδουλοπούλου και ο βουλευτής κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα λάβουν μέρος στις εργασίες της Υποεπιτροπής για τη Συνεργασία με μη ευρωπαϊκές χώρες προέλευσης και διέλευσης, της Επιτροπής Μετανάστευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Φόρουμ της Λισαβώνας, που θα διεξαχθούν στην πορτογαλική πρωτεύουσα.

Στο Φόρουμ, που διοργανώνεται από το Κέντρο Βορά-Νότου του Συμβουλίου της Ευρώπης με θέμα «Η μετανάστευση και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πώς θα δομηθεί αποτελεσματική συλλογική δράση» θα συζητηθούν καλές πρακτικές στη Μεσόγειο και τον ευρωπαϊκό χώρο σχετικά με τη μετανάστευση και τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως και για την ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ των χωρών προέλευσης, διέλευσης και προορισμού.

Η Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Χριστοδουλοπούλου θα είναι κεντρική ομιλήτρια. Επίσης στο περιθώριο των εργασιών θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Πορτογαλικού Κοινοβουλίου κ. Eduardo Ferro Rodrigues, καθώς επίσης με τον Αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου και Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Πορτογαλίας-Ελλάδας.

 

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ