Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα 5 Οκτωβρίου 2017

Ελληνική αντιπροσωπεία στην ετήσια σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ

Αρχίζουν αύριο στο Βουκουρέστι οι εργασίες της ετήσιας συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, ο οποίες θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου.  Τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσωπούν ο κ. Χρήστος Καραγιαννίδης, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, και οι κ.κ. Γεώργιος Κυρίτσης, Ιωάννης Πλακιωτάκης, Μάριος Σαλμάς, Μερόπη Τζούφη, Ανδρέας Λοβέρδος, Σπυρίδων Δανέλλης και Κωνσταντίνος Κατσίκης.

Στην ημερήσια διάταξη της φετινής συνόδου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν τις προκλήσεις της Συμμαχίας στο Νότο, ζητήματα ασφάλειας στην Αρκτική, την οικονομική μετάβαση στα Δυτικά Βαλκάνια, την τρέχουσα κατάσταση της αμυντικής βιομηχανικής βάσης της Ευρώπης, το κόστος της κλιματικής αλλαγής, την αντιβαλλιστική άμυνα του ΝΑΤΟ και τη  στρατηγική προσαρμογή του ΝΑΤΟ.

Στην ατζέντα περιλαμβάνονται ακόμη ζητήματα όπως η προώθηση της σταθερότητας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, οι επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην πολιτική και την ασφάλεια, οι τρέχουσες εξελίξεις στη Συρία και το Ιράκ, η ασφάλεια τροφίμων και υδάτων στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, η συνεργασία μεταξύ ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Αφγανιστάν, καθώς και ο δίκαιος επιμερισμός των αμυντικών βαρών μεταξύ των συμμάχων.

 

Επιστροφή