Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 2 Απριλίου 2024

Συνάντηση της Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Ντ. Μπακογιάννη με τον Πρέσβη της Ελβετίας

Για πυλώνα σταθερότητας στο σταυροδρόμι μιας περιοχής, όπου δεν λείπουν οι συγκρούσεις, μίλησε η Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στην Ελλάδα, κατά τη συνάντησή της με τον Πρέσβη της Ελβετίας στην Αθήνα, κ. Stefan Estermann.
 

Η κυρία Μπακογιάννη υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι οι προκλήσεις σε περιφερειακό, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο έχουν πυκνώσει σε βαθμό που απαιτείται εκ μέρους των χωρών μας η αξιοποίηση κοινής βάσης για την αντιμετώπισή τους. Έμφαση δόθηκε παράλληλα, στην καίρια συμβολή του Συμβουλίου της Ευρώπης επί διαχείρισης ζητημάτων που αφορούν στα  ανθρώπινα δικαιώματα, με σαφή αναφορά στη δυνατότητα του Συμβουλίου για σχετικές παρεμβάσεις.

Αναφορά έγινε επίσης, στη συνεργασία και εκατέρωθεν υποστήριξη υποψηφιοτήτων σε διεθνείς οργανισμούς με την υποψηφιότητα για θέση μη μόνιμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να ξεχωρίζει (για την μεν Ελβετία κατά την περίοδο 2023-2024 και για την Ελλάδα κατά το 2025-2026).

 

Ο Ελβετός αξιωματούχος εκτιμώντας ότι η συνεργασία, βασιζόμενη στις κατά παράδοση εξαιρετικές σχέσεις, καλείται να λειτουργήσει ενισχυτικά σε φλέγοντα ζητήματα όπως αυτό της μετανάστευσης, σημείωσε επιπλέον, την πρόθεση από πλευράς του για περαιτέρω ανάδειξη της κινητικότητας στα πεδία πολιτισμού και τουρισμού αναφέροντας ενδεικτικά δράσεις κι εκδηλώσεις ενισχυτικές αυτής της πολιτικής.

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ