Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 26 Μαΐου 2017

Η Βουλή των Ελλήνων ανέλαβε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ενίσχυσης του Κοινοβουλίου της Αλβανίας στο πλαίσιο της ενταξιακής πορείας της

Με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη του έργου «Περαιτέρω ενίσχυση του Κοινοβουλίου της Αλβανίας στο πλαίσιο της διαδικασίας ευρωπαϊκής ένταξης της χώρας», στην έδρα του Αλβανικού Κοινοβουλίου, στα Τίρανα. Η Βουλή των Ελλήνων ανέλαβε το έργο αυτό, σε συνεργασία με τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Ιταλίας, ύστερα από την πρόκριση κοινής πρότασης των δύο κοινοβουλίων, τον Οκτώβριο του 2016, σε διαγωνισμό που προκήρυξε η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία και χρηματοδοτεί το πρόγραμμα.

Οι δραστηριότητες του έργου, διάρκειας ενός έτους, αφορούν τη μετάδοση τεχνογνωσίας του Ελληνικού και του Ιταλικού Κοινοβουλίου προς το Κοινοβούλιο της Αλβανίας, τη μεταφορά βέλτιστων πρακτικών νομοθέτησης και κοινοβουλευτικής λειτουργίας, όπως επίσης την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρίας μεταξύ κοινοβουλίων κρατών μελών της Ε.Ε. και του κοινοβουλίου, της κυβέρνησης και των ανεξάρτητων κρατικών θεσμών της Αλβανίας.

Στόχος του όλου προγράμματος είναι η αύξηση της αποτελεσματικότητας, της συμμετοχικότητας και της διαφάνειας του Κοινοβουλίου της Αλβανίας στην ενταξιακή πορεία της χώρας, για την επίτευξη του οποίου εμπειρογνώμονες από κράτη μέλη της Ε.Ε. (Ελλάδα, Ιταλία, Ρουμανία και Μαυροβούνιο), με τη συνδρομή του Αλβανικού Κοινοβουλίου, θα διοργανώσουν σειρά εργαστηρίων επιμόρφωσης και εκπαίδευσης.

Κατά τις διήμερες εκδηλώσεις έναρξης των εργασιών, που ολοκληρώνονται σήμερα με συμμετοχή επισήμων από το Ελληνικό, το Αλβανικό και το Ιταλικό Κοινοβούλιο, καθώς επίσης διπλωματών, ακαδημαϊκών και υπηρεσιακών στελεχών, τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσωπούν ο βουλευτής και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα ευρωπαϊκών υποθέσεων, κ. Νικόλαος Ξυδάκης, η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αλβανίας κ.κ. Μερόπη Τζούφη και Κωνσταντίνος Μπάρκας, καθώς και ο κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, μέλος της ίδιας Ομάδας Φιλίας και πρώην Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Στις φωτογραφίες διακρίνονται οι Έλληνες βουλευτές Ν. Ξυδάκης και Μ. Τζούφη, και στο μέσο ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ