Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 1η Ιουνίου 2010

Εγκρίθηκε ψήφισμα για την καταδίκη της ισραηλινής επίθεσης στη Διάσκεψη Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε.

Με πρωτοβουλία της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC), οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν σήμερα στη Μαδρίτη, εγκρίθηκε ψήφισμα για την καταδίκη της ισραηλινής επίθεσης κατά της ανθρωπιστικής αποστολής στη Γάζα.
Η Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κυρία Ροδούλα Ζήση και οι Βουλευτές κ.κ. Έλσα Παπαδημητρίου, Ευάγγελος Παπαχρήστος, Διαμάντω Μανωλάκου, Μάκης Βορίδης και Δημήτρης Παπαδημούλης, έχοντας την υποστήριξη και άλλων Ευρωπαίων Συναδέλφων τους, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των Κυπρίων, των Σουηδών, των Δανών και των Ιρλανδών, ζήτησαν και πέτυχαν με τις παρεμβάσεις τους να εγκριθεί η προσθήκη του παρακάτω κειμένου στο προοίμιο της συνεισφοράς της Διάσκεψης προς τα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα:
«1.1. Η Διάσκεψη Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (COSAC) λυπάται βαθύτατα για την απώλεια ανθρωπίνων ζωών κατά την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της νηοπομπής προς τη Γάζα και απευθύνει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων.
1.2. Η COSAC καταδικάζει τη χρήση βίας.
1.3 Η COSAC υποστηρίζει το αίτημα της Ύπατης Εκπροσώπου Catherine Ashton για λογαριασμό της Ε.Ε. για άμεση, πλήρη και αμερόληπτη διερεύνηση των γεγονότων και των συνθηκών που τα περιβάλλουν.
1.4 Η COSAC υποστηρίζει το αίτημα της Ε.Ε. για άμεση, διαρκή και άνευ όρων διάνοιξη διόδων εισόδου ανθρωπιστικής βοήθειας, καταναλωτικών αγαθών και ανθρώπων προς και από τη Γάζα.»
Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ