Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 14 Μαΐου 2023

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για το θάνατο του πρώην υπουργού και βουλευτή Θανάση Τσούρα

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για την εκδημία του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Θανάση Τσούρα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε:

 «Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια μιας σημαντικής προσωπικότητας του δημόσιου και πολιτικού βίου της χώρας μας. Ο Θανάσης Τσούρας υπήρξε ένας άνθρωπος που τον χαρακτήριζε η ανιδιοτελής μαχητικότητα και η αδιαπραγμάτευτη υπεράσπιση των αρχών και των αξιών του, που ακολούθησε μέχρι και το τέλος της ζωής του.

Ο Θανάσης Τσούρας,  έλαβε ενεργό μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα ως στέλεχος του ΠΑΚ και αργότερα υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνοντας σημαντικές θέσεις ευθύνης στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου. Τίμησε με την κοινοβουλευτική του παρουσία και το έργο του τόσο τη Βουλή, όσο και τους συμπολίτες του  ως βουλευτής Α’ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ, από το 1989 έως το 2012.

Υπηρέτησε την πατρίδα με ακεραιότητα, απ' όλες τις θέσεις, αποτελώντας ένα παράδειγμα ήθους και δημοκρατικού πολίτη. Αποχαιρετούμε τον επιστήμονα, τον πολιτικό, τον άνθρωπο που με την πορεία του συνέβαλε στη διαμόρφωση της μεταπολιτευτικής ιστορίας του τόπου. Θα τον θυμόμαστε για την ευγενή του προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια και την τόλμη του.

Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ