Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 29 Μαΐου 2023

Εκλογή Αντιπροέδρων, Κοσμητόρων και Γραμματέων της Βουλής

Υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, συνεδρίασε η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου με θέμα ημερήσιας διάταξης την εκλογή Αντιπροέδρων, Κοσμητόρων και Γραμματέων του Σώματος.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, από τη Συμπολίτευση εκλέγονται οι τρεις πρώτοι Αντιπρόεδροι, δύο Κοσμήτορες και τέσσερις Γραμματείς. Από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, εκλέγονται ο Δ΄ Αντιπρόεδρος, ένας Κοσμήτορας και ένας Γραμματέας. Από τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης, εκλέγονται ο Ε΄ Αντιπρόεδρος και ένας Γραμματέας, ενώ  από τις δύο επόμενες σε δύναμη Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Αντιπολίτευσης, εκλέγονται οι ΣΤ΄ και  Ζ΄ Αντιπρόεδροι.

Το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας που διεξήχθη έχει ως εξής:

Ψήφισαν συνολικά 296 βουλευτές.

Για το αξίωμα του Α΄ Αντιπροέδρου εξελέγη ο  κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος έλαβε 296 ψήφους.

Για το αξίωμα του Β΄ Αντιπροέδρου εξελέγη ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος έλαβε 294 ψήφους, ενώ δύο βουλευτές ψήφισαν «Παρών».

Για το αξίωμα του Γ΄ Αντιπροέδρου εξελέγη ο κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο οποίος έλαβε 294 ψήφους, ενώ δύο βουλευτές ψήφισαν «Παρών».

Για το αξίωμα του Δ΄ Αντιπροέδρου εξελέγη η κ. Μερόπη Τζούφη, η οποία έλαβε 294 ψήφους, ενώ βρέθηκαν και δύο άκυρα ψηφοδέλτια.

Για το αξίωμα του Ε΄ Αντιπροέδρου εξελέγη ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος έλαβε 290 ψήφους, ενώ τέσσερις βουλευτές ψήφισαν «Παρών» και βρέθηκαν δύο άκυρα ψηφοδέλτια.

Για το αξίωμα του ΣΤ΄ Αντιπροέδρου εξελέγη ο κ. Γεώργιος Λαμπρούλης, ο οποίος έλαβε 291 ψήφους, ενώ τρεις βουλευτές ψήφισαν «Παρών» και βρέθηκαν δύο άκυρα ψηφοδέλτια.

 

Για το αξίωμα του Ζ΄ Αντιπροέδρου εξελέγη ο κ. Κωνσταντίνος Χήτας, ο οποίος έλαβε 256 ψήφους, ενώ τριάντα οκτώ βουλευτές ψήφισαν «Παρών» και βρέθηκαν δύο άκυρα ψηφοδέλτια.

Για το αξίωμα των Κοσμητόρων εκλέχθηκαν οι βουλευτές: Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, Βασίλειος Γιόγιακας και Ιωάννης Σαρακιώτης.

Για το αξίωμα των Γραμματέων εκλέχθηκαν οι βουλευτές: Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, Μαρία-Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Ραλλία Χρηστίδου και Εμμανουήλ Χριστοδουλάκης.

 

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ