Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 27 Μαρτίου 2014

Στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων η ετήσια Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης συναντήθηκε σήμερα με την Πρόεδρο του Συνηγόρου του Πολίτη κ. Καλλιόπη Σπανού, η οποία του παρέδωσε την Έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής για το έτος 2013.
          Ο κ. Μεϊμαράκης παραλαμβάνοντας την Έκθεση, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το έργο που επιτελεί  ο Συνήγορος του Πολίτη, ιδιαίτερα στην περίοδο της κρίσης και τόνισε: «Πραγματικά η κρίση δεν μπορεί και δεν πρέπει, να μας δημιουργήσει έλλειμμα στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και εντέλει να υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς και το κράτος δικαίου. Ο θεσμός του Συνηγόρου του Πολίτη, είναι αναγκαίος και υπηρετεί τη λειτουργία της Δημοκρατίας, αν και θα προτιμούσα οι πολίτες να απευθύνονται στο κράτος, το οποίο οφείλει να λειτουργεί άψογα και να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του. Για το λόγο αυτό πρέπει να γνωρίζουμε και να λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπ’ όψιν  τις παρατηρήσεις των Εκθέσεων και συμπαριστάμεθα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο έργο σας, το οποίο επιτελείτε κάτω από αντίξοες συνθήκες» Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τη διαβεβαίωση πως «η Έκθεση θα αποτελέσει ένα πόνημα, το οποίο όλοι οι βουλευτές θα έχουμε ως σημείο αναφοράς, για να βοηθήσουμε στην επίλυση των όποιων προβλημάτων παρουσιάζονται», ενημερώνοντας την κα Σπανού ότι θα διαβιβαστεί και στα κόμματα.
Κατά την παράδοση της Έκθεσης στον Πρόεδρο της Βουλής η κ. Σπανού δήλωσε: « Το έτος 2013 ήταν ένα έτος κατά το οποίο είχαμε ρεκόρ αναφορών. Οι αναφορές αυτές συνοψίζουν την προσδοκία η ορθή λειτουργία των θεσμών να μην πληγεί από τη δημοσιονομική κρίση. Το ερώτημα που τίθεται είναι μέχρι που μπορούν να συμπιεστούν τα δικαιώματα των πολιτών και βεβαίως εξετάζεται και η δέσμευση του κράτους να τα προστατεύει κατά την περίοδο της  δημοσιονομικής κρίσης».
                  

 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ