Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου της Εσθονίας

Με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου της Εσθονίας κ. Kalle Palling συναντήθηκε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αναστάσιος Κουράκης. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Εσθονίας κ. Γεώργιος Παπαφιλίππου.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η ενίσχυση του ρόλου των εθνικών κοινοβουλίων στις ευρωπαϊκές διαδικασίες λήψης αποφάσεων, καθώς και ο συντονισμός των προσπαθειών για την αντιμετώπιση των κοινών ευρωπαϊκών προκλήσεων. Συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στο προσφυγικό, ενώ αναλύθηκαν οι δράσεις που έχουν αναληφθεί από τις δύο χώρες σε σχέση με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Όπως σημείωσε ο κ. Κουράκης, «η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων είναι εξαιρετικά εποικοδομητική, όχι μόνο στα επίσημα fora, αλλά και στο πλαίσιο των διμερών συναντήσεων, όποτε μας δίνεται αυτή η ευκαιρία. Τα εθνικά κοινοβούλια καλούνται να διαδραματίσουν έναν κρίσιμο θεσμικό ρόλο στις ευρωπαϊκές διαδικασίες και ανεξάρτητα από τις ιδιαίτερες πολιτικές προσεγγίσεις του καθενός, έχουν το θεσμικό καθήκον να συνεργάζονται για την επίτευξη κοινών στόχων».


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ