Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2019

Συνάντηση αντιπροσωπειών της Βουλής των Ελλήνων και του Κοινοβουλίου Ρηνανίας-Παλατινάτου για θέματα ισότητας και δικαιωμάτων

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής για την Ισότητα των Φύλων και την Ενίσχυση των Γυναικών του Κοινοβουλίου του κρατιδίου της Ρηνανίας-Παλατινάτου συναντήθηκε με διακομματική αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, της Βουλής των Ελλήνων, αποτελούμενη από την Πρόεδρο, κυρία Σοφία Βούλτεψη, τις Α΄ και Β΄ Αντιπροέδρους, κυρίες Ειρήνη Αγαθοπούλου και Νάντια Γιαννακοπούλου, και την κυρία Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα, μέλος της επιτροπής.

Οι δύο πλευρές έθιξαν, μεταξύ άλλων, το θέμα της ισότητας των φύλων σε θέματα εκπαίδευσης και εργασίας, κυρίως σε μισθολογικό επίπεδο και θέσεων ευθύνης, καθώς και τις προσπάθειες που γίνονται και στις δύο χώρες να επιτευχθεί ουσιαστική ισότητα σε όλους τους τομείς.

Η κ. Βούλτεψη ενημέρωσε τη γερμανική αντιπροσωπεία για τη λειτουργία της κοινοβουλευτικής επιτροπής και επισήμανε τις προσπάθειες που γίνονται τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα, και σε νομοθετικό επίπεδο αλλά και σε κοινωνικό, ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος των γυναικών σε όλους τους τομείς.

Αναφορικά με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, η κ. Αγαθοπούλου σχολίασε ότι η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα στην τελευταία θέση του Δείκτη  Ισότητας των Φύλων  στην Ε.Ε. ενώ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας υπουργείου για θέματα ισότητας.

Η κ. Γιαννακοπούλου αναφέρθηκε στο σημαντικό νομοθετικό έργο σχετικά με την ισότητα των φύλων που παράχθηκε επί κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου και τόνισε πως ενώ οι γυναίκες είναι πρώτες σε επιδόσεις σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, η πρωτιά αυτή δεν διατηρείται στον επαγγελματικό στίβο.

Όσον αφορά το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα, η ελληνική αντιπροσωπεία καυτηρίασε τη στάση πολλών ευρωπαϊκών χωρών οι  οποίες δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Τέλος, η κ. Βούλτεψη τόνισε πως η αλληλεγγύη στο πλαίσιο της Ε.Ε. δεν είναι à la carte και ζήτησε να επιβληθούν κυρώσεις στα κράτη μέλη που δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ