Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 21 Ιουλίου2017

Ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιώργος Βαρεμένος εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων στις εκδηλώσεις μνήμης στην Κύπρο

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιώργος Βαρεμένος εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων στις εκδηλώσεις μνήμης στην Κύπρο, από τις 18 ως τις 20 Ιουλίου,  για τις «μαύρες επετείους» του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.

Ο κ. Βαρεμένος, συμμετείχε  σε εκδήλωση μνήμης στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, ενώ σε ομιλία του στο Πανόραμα Αγνοουμένων, στα Πυργά, τόνισε ότι «η λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να είναι η ύψωση ενός Σινικού Τείχους, όπως ζητούν κάποιοι στο νησί. Ακόμη και αν φύγει η γενιά που θυμάται τη συμβίωση με τους Τουρκοκύπριους, η ανάγκη για λύση δεν πρόκειται να εξαλειφθεί. Όσα χρόνια και αν περάσουν, δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με αυτή την ιστορική ανορθογραφία».

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, από τον οποίον είχε μια «σημαντική σε έκταση και βάθος ενημέρωση για τις συνομιλίες στην Ελβετία και τη γνωστή κατάληξή τους, όσο και για τις προοπτικές που διαμορφώνονται από εδώ και πέρα», όπως δήλωσε εξερχόμενος της συνάντησης στους δημοσιογράφους. «Πέρσι τέτοια μέρα», πρόσθεσε, «είχα φύγει από το Προεδρικό Μέγαρο με μια έστω συγκρατημένη αισιοδοξία ότι αυτή τη φορά οι συνομιλίες θα κατέληγαν σε ένα ευτυχές αποτέλεσμα, σε μια λύση δίκαιη και βιώσιμη. Δυστυχώς, η ελπίδα αυτή δεν έγινε πραγματικότητα, όμως η ελπίδα πρέπει να μείνει ζωντανή, δεν πρέπει να σβήσει, έστω και αν μεσολαβήσει ένα διάστημα, που είναι απαραίτητο να μεσολαβήσει για πάρα πολλούς λόγους».

«Μετά και την ατυχή κατάληξη των συνομιλιών», συμπλήρωσε, «βλέπουμε ότι η Τουρκία επιδεικνύει συμπεριφορά νευρικής και ασταθούς, θα έλεγα, δύναμης, η οποία δεν συμβάλλει στη σταθερότητα, αντιθέτως αυξάνει και οξύνει τη ρευστότητα που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή. Απέναντι σε αυτές τις κινήσεις που εμπεριέχουν πρόκληση, εμείς πρέπει να είμαστε ενωμένοι και ψύχραιμοι αξιοποιώντας και την εμπειρία που έχουμε από τέτοιου είδους εξάρσεις ή κρίσεις στο παρελθόν. Να μείνουμε λοιπόν ενωμένοι και ψύχραιμοι, Ελλάδα και Κύπρος, καθώς εμείς είμαστε παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

Κατά της διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο, ο κ. Βαρεμένος συναντήθηκε, επίσης, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη και έγινε δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο. 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ