Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 3 Οκτωβρίου 2019

Συνάντηση Ελλήνων βουλευτών με Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία της Αυστραλίας

Διακομματική αντιπροσωπεία από το Κοινοβούλιο της Αυστραλίας, αποτελούμενη από τους βουλευτές κ. Kevin Andrews, κα Joanne Ryan, κ. Damian Drum, και τη Γερουσιαστή κα Pauline Hanson, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 συναντήθηκε με τον Γ’ Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Αθανάσιο Μπούρα.

Στη συνέχεια οι Αυστραλοί βουλευτές συναντήθηκαν με αντιπροσωπείες της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων (κ.κ. Μαριέττα Γιαννάκου, Αθανάσιος Δαβάκης, Στέφανος Γκίκας, Ιωάννης Σαρακιώτης, Σταύρος Καλογιάννης, Αθανάσιος Καββαδάς, Μίκα Ιατρίδη και Θεόφιλος Ξανθόπουλος).

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, όπως η παρουσία της Ελληνικής ομογένειας στην Αυστραλία, η ένταξη της ελληνικής γλώσσας στο εκπαιδευτικό σύστημα της Αυστραλίας και η χρονική επέκταση της διμερούς Συμφωνίας «Work and Holiday Visa». Συζητήθηκαν επίσης σημαντικά θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες όπως η αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, η Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου  Ε.Ε.- Αυστραλίας, η κλιματική αλλαγή, καθώς και πολιτικές για την προσέλκυση επενδύσεων και την πάταξη της φοροδιαφυγής.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.





Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ