Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Ιερουσαλήμ, 26 Ιανουαρίου 2017

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Ισραήλ κ. Reuven Rivlin

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Ισραήλ κ. Reuven Rivlin επισκέφθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, κατά την τρίτη και τελευταία μέρα της επίσημης επίσκεψής του στο Ισραήλ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Ισραήλ εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του Προέδρου της ελληνικής Βουλής στη χώρα τονίζοντας πως οι σχέσεις του Ισραήλ τόσο με την Ελλάδα όσο και με την Κύπρο μπορούν ν’ αποτελέσουν ένα σημαντικό τρίγωνο με διεθνή ακτινοβολία. Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, δήλωσε πως στην αρχή της κρίσης που ξέσπασε στη χώρα μας κανείς δεν πίστευε πως η Ελλάδα θα κατάφερνε να κάνει τόσο σημαντικά βήματα για να μπορέσει να βγει από αυτή και πως η προσπάθεια της χώρας μας αποτελεί παράδειγμα για όλες τις Δημοκρατίες του κόσμου. Όσον αφορά τις σχέσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων, υπογράμμισε ότι «τώρα είναι η εποχή που πρέπει να εδραιώσουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους Παλαιστίνιους» τονίζοντας πως οποιαδήποτε συμφωνία και αν γίνει, αν δεν υπάρχουν σχέσεις εμπιστοσύνης, δεν μπορεί να τηρηθεί και πως το κλειδί είναι η αρμονική συμβίωση και των δύο.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων τόνισε πως θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός πως τα δύο τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολύ περισσότερα βήματα στις σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ απ’ όσα είχαν γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αναφερόμενος στο Μεσανατολικό, ο κ. Βούτσης επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης για την ύπαρξη δύο ξεχωριστών κρατών καθώς και για το γεγονός πως η πολιτική της επέκτασης των εποικισμών δυναμιτίζει τη διαδικασία εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή